Zbog velikog izbora boja i nijansi, stakleni mozaik je odličan izbor za bilo koji bazen i važan faktor za konačan izgled bazena. Ovaj mozaik će transformisati vaš bazen u pravo umetničko delo, koji će se razlikovati od drugih. Upotreba mozaik pločica će dati bazenu glamurozan izgled. Njegove dimenzije čine ga idealan materijal, ako ne i jedini, koji može biti smešten na bilo koju vrstu podloge (ovalne, kružne , itd…). Stakleni mozaik je najbolji kvalitet materijala za finalnu izradu bazena. Praćenjem svih koraka, koristeći najkvalitetnije materijale i izbor najiskusnijih radnika, bazeni će trajati u nedogled.

Mozaik Mont je distributer za špansku firmu HISBALIT. Više o firmi na web sajtu hisbalit.es.

Hisbalit
Pored bazena , staklo mozaika može propisati u đakuzi, turska kupatila i fontane . Svojim luksuznim izgledom je savršen za spoljašnje i unutrašnje upotrebe : kuhinje, kupatila , barovi , stubovi , stepenice , sudopere , ogledala , plafone, delovi nameštaja , spoljašnjih zidova , itd ... Ne postoje standardne pločice koje mogu da vam daju isti glamurozan izgled i završiti kao staklo mozaik pločica .Staklene mozaik pločice su sve vremenske, što znači da se može koristiti i interno i eksterno. Mozaik može da se koristiti na različitim površinama: beton, gips, drvo , prohrom, gume... samo treba da se obezbedi pravilno korišćenje lepka.
Veoma je važno da znate tu tehniku polaganja staklenih mozaik pločica koja je potpuno drugačiji od načina polaganja standardnih pločica . Postoje specijalizovane škole i fakulteti u svetu koji se brinu za mozaik tiler, koji se razlikuju od keramičkih tiller-a koji su se školovali u građevinskim školama.

Naša zemlja je puna takozvanih ” stručnjaka” koji tvrde da znaju sve. Međutim, nakon ukazanog  vašeg poverenja u te ljude problemi nastaju što će vas koštati mnogo više nego da ste uložila nešto više i odabrali neko ko se specijalizovao u korišćenju stakla mozaika pločica. Postoje mnogi faktori koji utiču na njegovu dugovečnost i ukoliko se previde, to će dovesti do daljnjeg problema.